Velika pustinja
Prejšnja Domača stran Nazaj Naslednja

 Karta 2 - Velika pustinja 
Ko se pokrajina spusti z Zajčje planote preko Kojotovega naroba, pridemo do Volčje vasi. To je rojstna vas volka Rudija. Vaščani so pogumni vojščaki, ki skoraj ne poznajo strahu. Vendar je njihov svet omejen z žarečo Veliko pustinjo, ki jo Volkovi zelo neradi prečkajo. To velja še posebej od takrat, ko se je na gori Klekulji naselila čarovnica Pehtrunija. V Južnih rudnikih je kopala zlato in diamante. V teh rudnikih so delali sužnji, ki jih je ugrabila s svojimi pomočniki netopirji in pticami velikankami.

Vendar pa je pustinja naseljena s Kačami iz rodu Kasssunk in s Škorpijoni iz plemena Černogatih, ki jim sosedstvo zlobnice ni pogodu. Tukaj najdejo naši bojevniki nepričakovane zaveznike v boju proti Pehtruniji.

Pod goro Klekuljo je znamenito Veliko jezero, iz katerega izvira čudežna vilinska reka Majorija. Izpod gore teče preko Vilinske ravnice in se izliva v Zahodni ocean severneje od Vražjega otoka in otočja Tarirtsa. O reki Majoriji je v Čudežni deželi veliko govora. To je tudi najmogočnejša reka na kontinentu. Njene vode veljajo kot zdravilne proti mnogim boleznim. Le najdrznejši popotniki si upajo odpotovati na njene obale. Od tam prinašajo zdravilno blato modre barve in zlato obarvano čudežno vodo iz samega srednjega toka čarobne reke Majorije. A mnogi plačajo s smrtjo svojo predrznost, saj jih neprevidne kaj hitro pogoltnejo divji vrtinci. Lahko so tudi plen najbolj nenavadnih živali, o katerih med povratniki krožijo prav strašljive zgodbe.
 


Preberite še druge moje knjige:
 Čudovita potovanja Zajca Rona
v Rheia v Vilindar v Svetodrev v Čar filatelije v Kaj moram vedeti o osebnem računalniku
Andrej Ivanuša, ČUDOVITA POTOVANJA ZAJCA RONA, ilustriral Damijan Sovec, korigirala Erika Hergan, založba Založniški atelje Blodnjak, Ljubljana, september 2002
Vse pravice na internetne strani in na vsebino knjige pridržane! © Andrej Ivanuša, Maribor 2002-2008 in Damijan Sovec, Gornja Radgona 2002 * stran spremenjena: 22.02.2012