POKAL OBČINE DRAVOGRAD

V soboto, 30. junija je na ribniku Brdinje potekalo tekmovanje v lovu rib s plovcem za Pokal občine Dravograd. Tekmovalo se je ekipno in posamezno, tekme pa se je udeležilo 48 tekmovalcev iz različnih koncev Slovenije. Podelitev pokalov in nagrad je potekala po končanem tekmovanju na Ribiškem domu, kjer je tekmovalce pozdravila županja Občine Dravograd Marijana Cigala, podelitev pa so popestrili tudi gostje iz Srbije trubaški orkester Dragačevske trube. 

 Rezultati tekmovanja pa so bili sledeči:

         Ekipno:
 1.       mesto ekipa SPB 
 2.       mesto ekipa Korado
 3.       mesto ekipa Legende

 

         Posamezno:
1.       Dobnik Vinko
2.       Pogorevc Božo
3.       Kozar Jože

 

SKUPNI LOV NA SULCA

   

Koroška ribiška družina je že vrsto let nazaj pričela z vlaganjem sulca v reko Mežo. Prizadevanja za obnovitev sulčeve populacije pa počasi kažejo prve sadove. Že tradicionalno se ribiči zadnjih nekaj let zberejo na skupnem lovu kralja voda, ki ga KRD organizira 8. februarja na kulturni praznik. Letos se je na Ribiškem domu zjutraj zbralo 19 ribolovnih navdušencev, ki jim ni prišel do živega ne sneg in ne mraz. Nasprotno, vsi so bili enakega mnenja, da je vreme idealno za kakšnega večjega lepotca. Lovi se v reki Meži od votle peči blizu Raven na Koroškem pa do izliva Meže v reko Dravo. Prijetno zimsko vzdušje, rahlo napeta voda, kot ribiči radi rečemo nekoliko povišanemu vodostaju, sta ribiče navdajala z optimizmom. Res sta prijela dva sulca, ki sta oba romala nazaj v vodo. Oba sta bila manjša primerka malo nad 70 cm. Tisti ta pravi pa so bili bolj muhasti. Sicer je bilo še nekaj prijemov, pa nobeden uspešen. Domnevno največji sulec, ki je prijel ta dan,  pa se je samemu predsedniku odpel čisto pod nogami. Kljub vsemu je bil dan za večino udeležencev eden lepših ribolovnih dni, prihodnjo sezono pa bo najbrž prvi skupni lov že na začetku sezone. Glavno je to, da se je sulec lepo udomačil tudi v naši koroški reki, zagotovo pa se kakšen nahaja tudi v spodnjem toku Mislinje in v Dravi tik pod HE Dravograd.

TRADICIONALNI LOV NA NAJTEŽJO ŠČUKO

    Tudi letos se je v lov na najtežjo ščuko 1. maja podalo preko 70 ribičev. Kljub temu, da je reka Drava zadnje čase sicer zelo kalna           zaradi čiščenja mulja v sosednji Avstriji, so se ribiči vseeno znašli in nekateri tudi natanko vedeli, kje v takšni vodi iskati ščuko.
    Končni izplen dneva je bil 5 ulovljenih ščuk, 1. mesta oz. najtežje ulovljene ščuke pa se je letos veselil Jure Preglau s s ščuko dolgo     78 cm in težko 2,88 kg.  Kot veleva tradicijo je prejel za najtežjo ščuko ulovljeno prvega maja v Dravi v naši RD še nagrado, ki jo že         leta tradicionalno podarja Mesarstvo Smolar in sicer celega odojka.

   

    

   

   

    

    
   

90 LET ČASTNEGA PREDSEDNIKA IN ČLANA JANKA DUNAJA

    Častni predsednik Koroške ribiške družine, ustanovni član in tudi vrsto let blagajnik Janko Dunaj je letos junija praznoval častitljivi         jubilej okroglih 90 let. Janko je kljub starosti še vedno izredno bistrega duha in vedrega obraza ter se rad udeleži ribiških srečanj.
    Ob njegovem  jubileju so ga člani UO povabili medse in po krajši seji skupaj z njim tudi nazdravili ter mu zaželeli še veliko zdravih         let. Za presenečenje pa so poskrbeli pevci Moškega pevskega zbora Šempetrski pavri, ki so Janku zapeli tudi nekaj lovskih, saj je         Janko poleg ribiške član tudi  lovske bratovščine. Člani Koroške ribiške družine mu ob visokem jubileju iskreno čestitamo in želimo,     da bi nam še vrsto let delal družbo na naših družabnih dogodkih.

   

   

   

   

   

   

ŠE ENA PROFESORICA IZ DRAVE

    V nedeljo 13. septembra 2015 se je sreča nasmehnila našemu članu Nejcu Grudniku, saj mu je uspelo prelisičiti kar 117 cm                 dolgo  in  12,5 kg težko ščuko v revirju Drava II. Da je Nejc pravi športni ribič je dokazal s tem, da je lepotico vrnil nepoškodovano             nazaj v Dravo. Nejcu za izjemen ulov in še posebej za športno gesto isreno čestitamo!!!

   

   

   

   

   

   

   
       

ŠE SO KAPITALNI SMUČI V DRAVI.....

    V nedeljo, 14. junija 2015 se je našemu članu Mihu Lečniku posrečilo ujeti lepega smuča. Smuč je bil ujet  v revirju Drava I na                  vobler. Meril pa je okroglih 80 cm.