Skladbe:

Glasba za scenski projekt Oroslan Ferija Lainščka /Gledališče Guliver, Murska Sobota /1990/.

Glasba za igralsko-koreografski projekt Vlada Žabota Čuj tulež pritajeni, režija Milivoj-Miki Roš /1997/. Bujraški  dnevi, Ižakovci.

Vox vocis – glasba za stalno razstavo v Pokrajinskem muzeju v Murski Soboti; delno avtorska glasba, delno izbor, mix in glasbena produkcija /1997/.

Glasba za otroško predstavo Ciciban teče v zeleni dan za OŠ Dokležovje /1998/.

5 avtorskih skladb in 1 priredba za projekt Daleč je…, uglasbitve besedil J. Olaja, K. Turnerja, R. Titana -Felixa, M. Ambruš, V. Kreslin- instrumental odigral sam, razen delno V. Kreslin; sodelovanja z Bogdano Herman, Ireno Jalšovec (Regino), Vladom Kreslinom/ Itaka, Tja, Spočetje, Ti in jaz, Daleč je…, Dekle moje pojdi z menoj /1999/.

Starišinstvo in zvačinstvo (po starih prekmurskih tekstih), Prekmurski glasovi- koncert za besedo (eksperimentalna) in komorna za boben, lončene piščali, lončene base in bordunske citre /tudi avtor in režiser (ter pri drugi točki izvajalec) odrske postavitve- za državno slovesnost ob 80-letnici pridružitve Prekmurja Sloveniji /1999/.

Tihožitje s koprivo, skladba za orkester mandolin in pojočo žago /za ork.  Mandolina, dir. D. Nedović /2000/.

Glasba za spremljavo poezije Zvezdane Majhen Dih, za oddajo na Ra Maribor /2001/.

Sprehod v dvoje za tamburaški orkester, za Dekliško tamb.skupino Ormož, dir. Maja Frangež /2001/.

Erosija, uglasbena poezija Zvezdane Majhen, zgoščenka s pevko Barbaro Šantl, sam odigral vse instrumentalne dele, producent… /2001/.

Prihajanje in Dogajanje, dve skladbi za koreografije B. Potočana, izvedba: skupina Črnobela muzika, plesna skupina Fourklor; Generacije XI, Znanstveno raziskovalni center SAZU, Ljubljana- Stara elektrarna /marec 2005/.

Lončarija- scenska glasba za odprtje Lončarske vasi- ambientalna glasba za kuliso /september 2006/.

Državna slovesnost ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom – Grad na Goričkem/ 16.8.2008/ Glasba za video filme (Jutro, Poldne, Popoldne, Večer, Noč);

Med bregovi na Goričkem, himna za OŠ Fokovci ob 140-letnici, besedilo in glasba. (24.5.2009, prva izvedba 12.6.2009);

Pod upkačovin nejbom, dokumentarni film – Krajinski park Goričko, avtor in izvajalec glasbe, samostojno. Cca 20 minut. Sam izvajal vsa glasbila; sam posnel vso glasbo in zvočno opremil film, 2011;

Evropska prestolnica kulture Maribor, Partnersko mesto Murska Sobota, Društvo za promocijo kulture Argo: Murske balade in romance:

Avtorska glasba za dve uglasbitvi besedil: Vlado Poredoš: Ciganska Romanca in Štefan Kardoš: Nemreš biti krijva tij, glasba in aranžma; (prva je bila po glasovanju poslušalcev lokalnega radia Murski val izbrana za najboljšo skladbo projekta), 2012;

Avtorska glasba za povezavo med posameznimi skladbami sporeda V Ladinem gaju za prireditev Sozvočenja v organizaciji JSKD za Dekliški pevski zbor Pueri Cantorum iz Tolmina. 4 deli po cca 1 - 1,5 minute. Izvajal sam. Za celoto je izvedba sporeda dobila posebno priznanje javnega sklada. Izvedba na gradu Dobrovo v Goriških Brdih, 2012;

Sveta poroka – branje romana V. Žabota; avtorska glasba izvedena v živo, (GLEJ, ARS, Ljubljana), 2014;

Avtorska glasba: Skrivnost in svetost zvoka – Kabrca (rekonstrukcija staroverske svete piščali), ob podelitvi Štrekljeve nagrade Pavlu Medveščku, Gorjansko na Krasu, 2015; 

Priredbe- obdelave:

Rekonstrukcija obredja Kresovanja v Razkrižju za prvo podelitev nagrade Kresnik v Razkrižju /po starih zapisih/ MePZ Razkrižje- dir. Vida Zajnkovič, sodelovanje z Dušo Škof- postavitev /1991/. Ponovitev 1992 na Muljavi.

Za Ekološki forum- Žijtek v Murski Soboti ob odprtju razstave 7000 let kulture ob blatnem jezeru Od zelene trave za mešani pevski zbor /MePZ Štefan Kovač, dir.T. Kuhar /1992/.

Ceprle rustico/priredba in izvedba ljudskega ples za Arhiv Radia Slovenija (nasnemavanje 11x ), za Prix Bratislava. /1993/.

Priredba in odrska postavitev madžarske ljudske Csőmőderi falu vegé za Dvojezično OŠ Prosenjakovci /zmagali v svoji kategoriji na tekmovanju v Dobrovniku v okviru vsemadžarskega tekmovanja ob tisočletnici Madžarske- Millenium /2000/.

Priredba, obdelava skladbe Vlada Poredoša Pax Pannonnica za godalni kvartet, cimbale, mandolino… /2002/.

Ta ta pa Ta tista na teme iz Rezije,dve skladbi na osnovi starih arhivskih posnetkov za Radio Slovenija /instrumental dodal sam, snemano v Mariboru okt., nov. 2004, z Borom Turelom kot koproducentom/, za PRIX BRATISLAVA, 2005/.

Priredbe slovenskih ljudskih viž za lajno za Vlada Nunčiča, 16 viž /2006/.

Sotiš, Vanjkištanc, Pajeriš, Šamarjanka – za AFS France Marolt – Državna proslava Pri Gradu na Goričkem, 16.8.2008.

Priredbe 7 skladb za skupino Orlek in Celjski godalni orkester, 3 za CD, 4 za koncerte; Pax Pannonica, Anduht, Okruški večera/ Punca s Šohta, Tvoj sin, Na Kum in Pesem za Ačkija; Januar, marec 2009.

Pax Pannonica – priredba za otvoritev razstave Umetnine iz Prekmurja J. Balažica; Galerija, Murska Sobota, izvedba v živo z Marko Bando in Vladom Poredošem, 5.2.2009.

Priredba za FS Kajer, Bučečovci: Praznik Žetve, Žječvenski venec

Plesna postavitev Mirko Ramovš, rekonstrukcija v slogu zgodnjega 19. Stoletja, 2015;

Glasba za film:

Risani filmi Hribci,Marjana Mančka /trije filmi: Prava pot, Zajtrk in Trofeja; tudi na videokaseti DZS, predvajanja na RTV Slovenija, 1993.

Risani filmi Živim zdravo Bojana Jurca : Ob svetovnem dnevu boja proti kajenju /trije filmi: Kjer se kadi, je tudi dim/1993, V takem dimu bi še zavesa poginila /1994, Ne mami, kadila pa ne bom /1995. / RTV Slovenija, Sfinga, Zdravstveni zavod/

Dokumentarni filmi – serija Dokumentarije režiserja in scenarista Marka Radmiloviča /6 filmov: Dreizehn-dreizehn, Vpliv renskega rizlinga na slovensko samobitnost, Maščevanje mesteca upanja, Marš sirkovih metel, Mož,ki je sanjal zvezde in Slovenska kuharica /1995/ RTV Slovenija in Kino Svečina /vso glasbo tudi sam izvajal in posnel, razen za film Mož, ki je sanjal zvezde- pel je pevski zbor iz Svečine in Dekliški nonet iz Slovenske bistrice.

Avtorska glasba za dok. film M.Roša: Začetki skupnih časov ob obletnici pridružitve Prekmurja Sloveniji /1999/.

Glasba za celovečerni igrani film Gangl /Mali  Marka Radmiloviča /za god.kvartet in vokalni kvartet /2002/.

On in ona, glasba za kratki film – režija Milivoj – Miki roš;

za Lončarsko vas, Filovci /september 2006/.

Podobe preteklega vsakdana – glasba za film kot del stalne razstave Slovenskega etnografskega muzeja v Ljubljani/ po scenariju dr. Gorazda Makaroviča,režija Amir Muratović/2007/.

Glasba za dokumentarni film Breze, morje in neskončno o Avgustu Bertholdu / režija Zdravko Pečenko/ 2008/.

Glasba za gledališče:

Glasba za gledališko predstavo Skriti dnevnik Jadrana Krta Sue Townsend v režiji Duše Škof /Ljudsko gledališče, Celje /1991/.

za lutkovne predstave:

Feri Lainšček: Bara Bara /Lutkovno gledališče Murska Sobota/režija: Saša Jovanovič/1993/.

Matjaž Javšnik: Medeni mesec /KUD Trnovo, Ljubljana /1994/ - (izvajali igralci v živo).

Glasba za radio:

Za radijski roman Oštrigeca Marjana Tomšiča v priredbi Dušana Voglarja /26 nadaljevanj, prek 6 ur glasbe, izvajal sam, okrog 60 ljudskih glasbil- Istra /posneto v studiu 13 Ra Slovenija /1996-97/.

Za radijsko igro za otroke Lisička je prav zvita zver Cvetke Bevc; režija Ana Krauthaker /cca 20 glasbil, Radio Slovenija /2005/.

Za radijsko igro za otroke Deček Jarbol Bena Zupančiča v režiji Ane Krauthaker (orglice); / 2007/.

Zakaj ima vsak fižolček bel trebušček, radijska igra za otroke; Ljudska- Gregor Fon, režija Alen Jelen (maj 2009, prva izvedba 13.12 2009);

Glasba-za pokušino:

Nekatera pomembnejša avtorska dela:

    Vsebina / Contents :

 

domov / home

samohvala

avtorska

ljudska glasbila

samostojni programi

drugo

skupine

English

kontakt / contact

foto / photo

T.Rauch 2017