PRVA POSTAVITEV STRANI (3.10.2004)

KRATKE NOVICE

SLOVENIJA V LOCOMOTION
Neodvisni programer je izdelal poseben program MAPGEN s katerim je mogoče narediti realne mape zemeljskega površja. Poglejte, kako je videti Slovenija v igri. Več o tem >>>

IZID IGRE
Igra LOCOMOTION je izšla 4.9.2004. Programiral jo je Chris Sawyer. Igro je mogoče kupiti od 1.10.2004 naprej pri podjetju Mantis v Ljubljani.

 

 

NAMEN IGRE
Locomotion je igra v kateri iz točke A v točko B prevažamo različne vrste tovora in potnikov z ladjami, letali, avtobusi, tovornjaki in vlaki. Vendar stvari niso tako enostavne. Igra prične leta 1900 in se razvija skozi 100 let. V tem času je potrebno zgraditi neuničljiv transportni imperij. Sami načrtujemo transportne poti na vodi in v zraku, gradimo ceste, tramvajske in železniške proge. Toda gradnja nas stane, plačati moramo za nakup vozil in za njihovo vzdrževanje. Denar pa služimo s prevozom izdelkov in potnikov. Med tem časom se naš namišljen svet razvija in spreminja. Temu moramo slediti tudi sami, da uspešno zaključimo igro. Nekatere scenarije je mogoče odigrati v nekaj minutah, za druge pa bomo potrebovali nekaj ur. Prav tako je zabavno opazovati svet, ki smo ga ustvarili sami.

PRVA OCENA
Locomotion (LCM) je duhovni naslednik igre Transport Tycoon (TTO). Je bolj podobna prvotni verziji in ne kasnejši Deluxe (TTDLX). Poleg same igre je v kompletu priložen še urejevalnik za izdelavo scenarijev in oblikovanja lastne pokrajine. Glede na predhodnika so nekatere stvari odvzete, nekatere pa dodane. Vmesnik za gradnjo elementov je vzet iz igre Rollecoaster Tycoon (RCT), kjer smo upravniki zabaviščnega parka. Gradnja cest in železniških tirov je realnejša od predhodnice, vendar je zato tudi zahtevnejša in tukaj bodo prišli na svoj račun inženirji. Poslovno finančni del je enostavnejši, tako bodo razočarani ekonomisti in finančniki. Nekaj več težav čaka tudi prometnike in inženirje logistike, saj je potrebno nekaj trikov, da vlak pelje točno po naših željah. Navdušenci za TTDLX imajo deljena mnenja o igri. Nekateri jo odobravajo, nekateri so razočarani. Sistem igranja je drugačen in nekaterim manjkajo določeni elementi. Predpostavljam, da jih je Chris Sawyer namerno izpustil, da bo lahko naredil še drugo verzijo in še kakšno dopolnitev originala.

Stran je bila prvič postavljena 3.10.2004. obiskovalcev od 01.12.2006.