RCT - RollerCoaster Tycoon
Prva neuradna slovenska stran - prvič objavljena 15.marca 2000

(C) 2000-2001 Andrej Ivanuša. Vse pravice pridržane.

H  [TRIKI]  [NASVETI]  [POVEZAVE]  *


Triki

 
Vsaka igra omogoča trike ki olajšajo igranje ali pa igro popestrijo. Tudi RCT ni izjema.


TAKE ZABAVNE

Izberemo enega izmed obiskovalcev in mu damo novo ime. Gost bo spremenil svoje vedenje. Seznam prikazuje imena in spremenjen način vedenja.

Chris Sawyer Čipek se bo sprehajal skozi park in ga fotografiral.
Simon Foster Čipek se bo sprehajal skozi park, se ustavil in slikal.
Melanie Warn Čipek bo postal zelo vesel, ostal dolgo v parku, kupil veliko stvari in se peljal na vseh atrakcijah.
Kate Brayshaw Čipek bo kričal na vse obiskovalce.
Damon Hill Vozil bo gokartke na vso moč.
Michael Schumacher Vozil bo gokartke na vso moč.
John Bibrough Vsakič, ko boste pritisnili L-tipko, se bo povečal rating parka.
Tony Day Kar naprej bo čipek lačen in kupil bo ogromno hamburgerjev.
John Wardley Ves čas bo razmišljal "Wow".
John Mace Plačal bo dvojno za vse atrakcije, ki jih bo obiskal.

VEČ DENARJA

 • Ko pričnete z novim parkom, najprej pritisnite CTRL+ALT+SHIFT in nato pri pritisnjenih tipkah odtipkajte MONEY. Na voljo bodo neomejene količine denarja. (Ta trik deluje samo v nekaterih prvih verzijah programa.)
 • Sredi obratovanja zaprite park in naj bo zaprt eno leto. Ko ga zopet odprete, se pojavi na vhodu čipek v modri obleki in na vašem bančnem računu vsota naraste za 10.000 funtov.
 • Preskočite v okno za finance s pritiskom na tipko F, ko ste tam, pa pritisnite M+ENTER na številski tipkovnici. Dobili boste 5000 funtov. To operacijo lahko naredite le enkrat na čipkovski mesec.
 • Zanimiv trik, ki hitro poveča pritok denarja, zahteva hitre prste. Poiščite najbolj zanimivo atrakcijo, kjer čaka veliko čipkov. Ko se čipki vozijo, drastično znižajte ceno atrakciji. Ko vagončki prispejo na cilj, močno povečajte ceno. Tako boste prejeli 10 do 15 funtov po čipku. Če to nekajkrat ponovite, boste zaslužili veliko denarja v kratkem času. Slaba stran pa je, da bodo nekateri čipki zapustili nastopno rampo, ker ne bodo imeli dovolj denarja. A nič hudega, saj bo "nizka" cena privabila druge čipke.
 • Podobno dosežemo z naslednjo goljufijico. Kliknemo  premor in nato resetiramo vožnjo. Vozilo bo skočilo nazaj na postajo, a niti en čipek ne zapusti nastopne rampe. Sedaj na vozilo vstopijo novi, ki plačajo za atrakcijo. Spet vozilo krene s postaje, spet resetiramo vožnjo. Sredstva se seveda hitro nabirajo.
 • V glavnem menuju držite SHIFT, vtipkajte "rct2" in pritisnite ENTER. Če vam uspe, boste zaslišali aplavz. Dobili boste dostop do vseh voženj in scenarijev, na voljo pa so neomejene količine denarja.
 • Najprej naredite križanje poti na samem vhodu v park. Potem postavite trak (banner) točno pred vhod. Potem kliknite rdečo ikono s črto, ki gre skozi njo. Gosti bodo prisiljeni ostati v parku, prihodek se bo pričel povečevati. Slaba stran je ta, da bo drastično padel rating parka. Uporabite zadevo previdno! (Ta trik je uporaben le v dodatku Loopy Landscapes!)

TAKOJ VSE ATRAKCIJE

 • Pritisnite ENTER na številski tipkovnici in vtipkajte RCT2. Takoj bodo na voljo vsa prevozna sredstva (rides), vsi scenariji in dobili boste neomejeno količino denarja. (Trik deluje le v nekaterih verzijah igre!)
 • Najemite Einsteina! Naj vam pospeši razvoj atrakcij. Najdite gosta #1 in ga preimenujte v E=MC2. Potem najdite gosta #2 in ga preimenujte v E=MC3. Čez nekaj časa se bosta srečala in pričela z viharjenjem možganov. Potem se bo pojavilo sporočilo, ki bo od nas zahtevalo, da ju najamemo kot razvojna inženirja. Potrdimo z YES in v naslednjem letu bo razvoj buren. Takoj bodo na voljo vse atrakcije in dobili bomo neskončno količino denarja za njihovo postavitev in razvoj.
 • Za vse okrasne elemente pritisnite SHIFT+Z na začetku igre. (Trik deluje le v nekaterih verzijah igre!)
 • Za vsa prevozna sredstva (rides) pritisnite ALT+Z na začetku igre.
 • Za vse kioske (shops) pritisnite CTRL+Z na začetku igre.

KODE ZA DRUGALČNO IGRANJE

Na začetku igre, ko ste v glavnem menuju, vpišete določeno kodo. Če se aktivira, boste obveščeni s piskom. Delovale bodo tudi potem, ko boste naslednjič pognali igro. Izklopite jih tako, da jih v glavnem menuju vpišete še enkrat. Kode pa so:

IAMLAZYBASTARD debug menu
WARPSPEEDMRSULU hyper hitrost
WRECKEDONSPEED mega hitrost
REFLECTIONS zrcalni način
JACKIMFLYING nizka gravitacija
FLYMETOTHEMOON srednja gravitacija
BRINGMEBACKTOEARTH normalna gravitacija
TROTTERS težka težavnostna stopnja
BIGANDPINK zelo težka težavnostna stopnja

HM, ČUDNO!

Pričnite nov park v scenariju Leafy Lake in ga takoj odprite z vstopnino 7 funtov. Nato igro shranite z imenom "reywassirhc" (obrnjeno Chris Sawyer). Igra se nadaljuje in pričnejo se dogajati nenavadne stvari. Kako na koncu izgleda park, ni čisto jasno. Vsekakor lahko zadevo raziščete in mi sporočite rezultate.

[ Na začetek strani ]
 

Domača stran | Triki | Nasveti za igranje | Povezave

Strani so avtorsko zaščitene © 2000-2008 Ivanuša Andrej, Maribor. Vse morebitne napake na teh straneh in pripombe naslovite na andrej.ivanusa@amis.net 
Ta stran je bila spremenjena: sreda, 05. december 2007