Domača stran TRANSPORT TYCOON NA DLANI

Neuradna slovenska stran
NASVETI, TRIKI, POVEZAVE

 

BORZA 


IGRAJMO SE BORZO
TTDLX dovoli, da vlagamo v druge družbe. Naenkrat lahko kupimo po 25% delež. Pri nakupih smo omejeni, vendar pa s pametnim tveganjem lahko zaslužimo veliko denarja. Osnova je, da pokupimo 75% delež, potem pa opazujemo, kaj nasprotnik počne. V ugodnem trenutku ali prodamo ves delež ali pa kupimo preostalih 25% in družbo vključimo v lasten transportni imperij.

Če nasprotnik:

  • Gradi postaje, potem bo njegova neto vrednost padla. Če gradi veliko letališče, na primer, bo njegova neto vrednost padla za 50.000 USD ali še več, kar je odvisno od težavnostne stopnje igre in od datuma, ko se to dogaja.

  • Gradi ali ruši železniške tire, da bi spojil dve postaji, potem se njegova vrednost ne bo veliko spremenila.

  • Kupuje vozila, potem bo njegova vrednost narasla. Čez nekaj časa bodo pričeli naraščati tekoči stroški, pa bo njegova vrednost padla.

  • Prodaja vozila in ruši postaje, bo njegova vrednost padla.

  • Vzame posojilo, bo njegova vrednost zrastla za višino posojila. Ta je običajno okrog 100.000 USD. Kasneje je opisano kdaj računalniški nasprotnik vzame posojilo.

  • Izplača posojilo, potem bo njegova neto vrednost padla za ustrezno vsoto.

  • Dviguje dobiček, bo seveda tudi njegova neto vrednost narasla.

  • Bankrotira ali pa ga kupi druga s strani programa ustvarjena družba, boste investicijo v delež izgubili.

NOVA DRUŽBA PRIČNE Z GRADNJO - KAKO JO IZKORISTITI?
Najprej opazujmo kako napreduje z gradnjo. Ko gradi železniško ali cestno progo, počakajmo, da konča. Potem kupimo 75% delež. Ko je končal z gradnjo, bo pričel kupovati vozila. Ko konča z nakupom, bo njegova neto vrednost zrastla. Sedaj prodano delež in zaslužimo. Tega postopka pa se izogibajmo, če nasprotnik gradi letališče, ker dobički niso visoki, včasih pa celo pridelamo izgubo.

Kasneje bo nasprotnik vzel posojilo. Višina posojila je navadno 100.000 USD. Če je dosegel posojilo milijon dolarjev, potem si več ne more izposojati in vlaganje v takega nasprotnika se izogibajte. Računalniška inteligenca izposoje denarja pa je ta, da si denar izposodi dva kvartala kasneje, ko je bila družba ustanovljena. Če je bila neka družba ustanovljena 29. junija (zadnji dan drugega kvartala), si bo denar izposodila 1.oktobra (prvi dan četrtega kvartala), kar je dva kvartala kasneje.

Tako si lahko izračunamo, kdaj bo nasprotnik vzel posojilo, in takoj odkupimo 75% delež. Njegova neto vrednost bo skočila za 100.000 USD. Ne prodajajmo še deleža. Naprotnik bo gradil in gradil in kupoval vozila. Ko kupi vozila se bo vrednost povečala. Sedaj si bo spet vzel posojilo in krog se prične še enkrat. Ko preneha z jemanjem posojil, je čas, da delež prodamo in v naš žep se bo steklo ogrooomno denarja.

Vendar pa je AI nasprotnika slaba. Včasih se zgodi, da postavi dve postaji tako, da jih pod nobenim pogojem ne more stakniti skupaj. Njegova vrednost naraste le pod pogojem, da uspešno spoji postaje, nakupi vozila in prične prevažati izdelke ali potnike. Če mu ne uspe, se bo umaknil in njegova neto vrednost bo padla. Torej bodite ves čas pozorni kaj počne.

Igranje borznega načina lahko prinese velikanske dobičke, ne da bi kdajkoli kaj zgradili. Vendar pa je zadevo nemogoče igrati, če imamo težavnostno stopnjo postavljeno na HARD (trdo) in če igramo proti sedmim nasprotnikom ter pri najvišjem posojilu milijon dolarjev. Taka odločitev je samomorilska. Kot izziv pa poskusite kdaj odigrati igro tako, da špekulirate le na borzi. Če so težavnostne stopnje pravilno nastavljene, boste igro tudi dobili.

NAKUP NASPROTNIKA

Ko kupimo nasprotnika, ki ima veliko vozil, se lahko pripeti, da presežemo skupno število vozil, ki je sicer omejeno. Vse deluje odlično, problem nastopi le, ko želimo zamenjati lokomotivo, saj nam igra tega ne dovoli. Sedaj moramo nekaj vlakov ali posameznih vagonov prodati. Drugo družbo skušajmo kupiti dokler nima veliko vozil.

Na koncu imamo na voljo tudi vlake z dvema lokomotivama. Obstaja način, da jo prodamo in zamenjamo z enojno lokomotivo. Potem lahko dodamo dodatni tovorni vagon.

 

 

domača stran | za začetnike | nasveti | triki | pregledi | glasba | povezave | brošure 

Strani so avtorsko zaščitene © 2000-2008 Ivanuša Andrej, Maribor. 
Vse morebitne napake na teh straneh in pripombe naslovite na andrej.ivanusa@amis.net
  Stran je bila obnovljena: sreda, 05. december 2007