Domača stran TRANSPORT TYCOON NA DLANI

Neuradna slovenska stran
NASVETI, TRIKI, POVEZAVE

 

GLASBA 


Glasba je bistveni del igre Transport Tycoon Deluxe in je zelo dobra. Če ste ljubitelj jazza, potem je nikakor ne morete preslišati. Če pa to niste, pa boste mogoče vzljubili tudi to glasbeno zvrst.

Zapisana je v obliki MIDI, vendar v posebnem formatu v datoteki .CAT. Ob instalaciji se glasbena knjižnica nastavi za vsako glasbeno kartico posebej. Ljubitelji igre pa so uspeli v .MID format prenesti vse melodije. Te so naštete spodaj. Kliknite na naslov in poslušajte!


Transport Tycoon Theme  Aliens Ate my Railway  Fell Apart of Me 
Broomers oil rag  Can't get there from here  City Groove 
Cruise Control  Don't Walk  Easy Driver 
Stroll On  Goss Groove  Hard Drivin' 
Hold that Train  Jammit  Funk Central 
Little Red Diesel  Movin' On  Road Hog 
Sawyer's Tune  Small Town  Snarl Up 
  Stoke It   

Ob izidu verzije za WIN95/98 so bile datoteke .CAT ponovno spremenjene. Na cederomu poiščemo direktorij \MPS\TTWin95\gm in v njem najdemo datoteke s končnico .GM. To so dejansko MIDI datoteke. Enostavno jih prekopiramo drugam, ter jim to končnico preimenujemo v .MID. Sedaj jih je mogoče poslušati s poljubnim predvajalnikom glasbe. Seveda so skladbe avtorsko zaščitene in jih smemo uporabljati le za lastno uporabo.

Poleg tega so melodije preoblikovane še v MP3 format in jih je glede na njihovo dolžino in velikost mogoče najti na dveh cederomih. Na internetu je precej strani, kjer je možno glasbo poslušati neodvisno, oziroma jo celo prekopirati.


 

domača stran | za začetnike | nasveti | triki | pregledi | glasba | povezave | brošure 

Strani so avtorsko zaščitene © 2000-2008 Ivanuša Andrej, Maribor. 
Vse morebitne napake na teh straneh in pripombe naslovite na andrej.ivanusa@amis.net
  Stran je bila obnovljena: sreda, 05. december 2007