Domača stran TRANSPORT TYCOON NA DLANI

Neuradna slovenska stran
NASVETI, TRIKI, POVEZAVE

 

VRSTE TOVARN 


SUROVINSKE TOVARNE
Te ne sprejemajo ničesar, vendar na mesec izkopljejo stalno količino surovin. Možno je, da se njihova proizvodnja prepolovi ali tudi podvoji. Včasih pa jih igra tudi zapre, če dolgo od njih ne odvažamo surovin. To so premogovnik, rudnik železove rude, rudnik zlata, rudnik bakra, rudnik diamantov, črpališče nafte, naftna ploščad (izjemoma sprejema potnike in pošto), kmetijski kombinat, plantaža kavčuka, sadna plantaža, vodno zajetje, žaga v tropskem gozdu in gozdno gospodarstvo. V namišljeni pa so izvir kole, generator mehurčkov, rudnik sladkorja, kamnolom pralinejev, gozd sladkorne pene, vrelec plastike in baterijska farma.

NEPRODUKTIVNE TOVARNE
To so tiste tovarne, ki sprejemajo surovine. V teh pa ne proizvajajo ničesar, kar bi bilo mogoče prepeljati s katerokoli vrsto vozil. To so banke v polarni (sprejemajo zlato) in puščavski (sprejemajo diamante) pokrajini, vodni stolpi (voda) in elektrarne (premog) ter trgovine z igračami (igrače) v namišljeni pokrajini. Elektrarna včasih objavi znižanje proizvodnje in tudi zaprtje, banke in vodni stolpi pa nikoli.

PREDELOVALNE TOVARNE
Te sprejemajo surovine ali polizdelke in jih predelujejo v polizdelke ali v izdelke, ki jih lahko transportiramo v mesta. Če nekaj časa ne prejmejo surovin ali če izdelki niso odpeljani, najavijo svoje zaprtje in ostanemo brez pomembnih tovarn. Nekatere je sicer mogoče ponovno postaviti, vendar je cena postavitve od 1,2 do 2,5 milijona dolarjev. Te so rafinerija, železarna, tovarna izdelkov, žaga v navadni pokrajini, tovarna papirja, tiskarna in tovarna hrane, v namišljeni pokrajini pa še tovarna osvežilnih pijač, tovarna sladkarij in tovarna igrač.

TOVARNE S STALNO PROIZVODNJO
Nekatere izmed prej naštetih tovarn proizvajajo stalne mesečne količine izdelkov. V običajni pokrajini je to banka, ki mesečno proizvede 54 vreč vrednostnic. Žaga v tropskem gozdu pa mesečno proizvede 180 ton lesa. Ti dve tovarni nista na voljo na začetku igre, ampak moramo počakati, da mesta dovolj narastejo (preko 1200 prebivalcev), da igra postavi banko v mestu ali pa da mine nekaj časa, da postavi žago sredi tropskega gozda.

Žaga v tropskem gozdu je prav posebna tovarna. Lahko jo zgradimo sami, cena gradnje je preko 2,5 milijona dolarjev. Lahko jo tudi postavimo s pomočjo urejevalnika pokrajine. Žaga v tropskem gozdu predeluje drevesa, ki so prosto zasajena v pokrajino in širi prostor za gradnjo, ki je sredi pragozda zelo draga. Sekanje dreves je opazno v krogu 19 kvadratov okrog žage. Če so posekana vsa drevesa v tem območju, potem se proizvodnja zaustavi in žaga počaka, da zrastejo nova drevesa. Ta se po slučajnem vzorcu spet pojavijo v pokrajini čez nekaj časa.

Proizvodne količine tovarn ni mogoče povečevati. Igra sama generira slučajno število proizvodnih enot za posamezne surovine. Predelovalna industrija proizvede več polizdelkov, če je pripeljano več surovin. Vedno  je dobro, če lahko pripeljemo na primer železovo rudo iz večih rudnikov do ene železarne. Takšna železarna pridela velike količine jekla

 

 

domača stran | za začetnike | nasveti | triki | pregledi | glasba | povezave | brošure 

Strani so avtorsko zaščitene © 2000-2008 Ivanuša Andrej, Maribor. 
Vse morebitne napake na teh straneh in pripombe naslovite na andrej.ivanusa@amis.net
  Stran je bila obnovljena: sreda, 05. december 2007