Domača stran TRANSPORT TYCOON NA DLANI

Neuradna slovenska stran
NASVETI, TRIKI, POVEZAVE

 

RAZVOJ NASELIJ 


BISTVEN JE DOBER PREVOZ POTNIKOV
Mesta skozi obdobje igre rastejo in se razvijajo. Majhna mesta rastejo zelo počasi, če jih prepustimo samim sebi. Če poskrbimo za dober transport potnikov iz tega mesta, potem lahko število prebivalcev hitro naraste. Za mesta, ki imajo manj kakor 500 prebivalcev, ni dobro postaviti železniške povezave. Raje se odločimo za izgradnjo avtobusne linije. Avtobusi so poceni in njihovo vzdrževanje nas malo stane. S takšno povezavo med dvema majhnima mestoma dosežemo stalen, a nizek dotok denarja. Mesta imajo običajno od 100 do 1000 prebivalcev. Mesta rastejo do velikosti 4000 prebivalcev. S pomočjo urejevalnika pokrajine je sicer možno narediti še večje mesto, vendar se število prebivalcev v igri zmanjšuje do vrednosti 4000. V kolikor imamo v igri nekaj mest, ki imajo po okoli 3000 prebivalcev, potem smo lahko zelo zadovoljni.

RAZVOJ MAJHNEGA MESTA Z AVTOBUSNO POVEZAVO
V kolikor pa želimo razviti majhno mesto pa uberemo drugaćno taktiko. V sredini mesta postavimo avtobusno postajo, enako storimo v sosednjem mestu. Potem naredimo cestno povezavo med mestoma. Vmes postavimo tudi avtobusno garažo. Potem nakupimo avtobuse. Število avtobusov je odvisno od razdalje med postajama, vendar naj jih ne bo manj kakor dva in ne več kakor pet. Mesto bo pričelo rasti. Čez pet let bo razvilo komercialni del z upravnimi zgradbami. Ta del mesta je označen z betonskimi pločniki. Po 10 do 15 letih bo populacija meščanov presegla 1000 in v sredini mesta bomo videli velike poslovne zgradbe. Takrat bosta avtobusni postaji polni potnikov. Teh bo toliko, da jih tudi največje število avtobusov ne bo moglo prepeljati. Avtobusni postaji zamenjamo z železniškima postajama in zgradimo železniško povezavo med njima. Denar se bo kar zlival na naš bančni račun.

RAZVOJ VELIKEGA MESTA Z AVTOBUSNO POVEZAVO
V kolikor pa želimo razviti veliko mesto (500-1000 prebivalcev), pa zgradimo mestni avtobusni promet z več avtobusnimi postajami. Proge so običajno zelo donosne, saj mesto hitro narašča. Za razvoj mest, ki so postavljena v puščavi ali iznad snežne meje, pa je potrebno narediti še nekaj dodatnih akcij. Mesta v puščavi moramo oskrbeti z vodo, tista nad snežno mejo pa s hrano. V kolikor mesto v puščavi nima vodnega rezervoarja, ga moramo zgraditi sami. To nas stane skoraj dva milijona dolarjev. Torej si to lahko privoščimo šele kasneje v igri, nekako v dvajsetem letu igre.

RAZNI NASVETI ZA RAZVOJ NASELJA
Pri načrtovanju postaj v mestu predvidimo tudi bodoči razvoj mesta. Zakupimo del terena na katerem nameravamo kasneje postaviti postajo. Ne pozabimo pripraviti tudi prostor za postavitev železniški tirov ali cestnih povezav. V kolikor mesto načrtuje gradnjo ceste preko železniških tirov, jo podrimo in zgradimo most. Pomagajmu mestu z gradnjo cest na drugi strani železniške postaje. Čim bolj je ta obkrožena s stavbami, tem več potnikov je na njej. Tako jih lahko tudi več prepeljemo in mesto hitreje raste. 

 

 

domača stran | za začetnike | nasveti | triki | pregledi | glasba | povezave | brošure 

Strani so avtorsko zaščitene © 2000-2008 Ivanuša Andrej, Maribor. 
Vse morebitne napake na teh straneh in pripombe naslovite na andrej.ivanusa@amis.net
  Stran je bila obnovljena: sreda, 05. december 2007