Domača stran TRANSPORT TYCOON NA DLANI

Neuradna slovenska stran
NASVETI, TRIKI, POVEZAVE

 

ODREŽIMO VOZILA 


ODREŽEMO VOZILA
Nasprotnikova vozila lahko prisilimo, da večno krožijo v določeni cestni zanki. Ker je cesta, ki jo zgradi AI, navadno zelo ovinkasta, jo lahko izravnamo z lastno izgradnjo. Vozila vedno izbirajo najkrajšo pot med dvema točkama, zato bodo kmalu začela voziti tudi po našem odseku. Ko se na njem zberejo vsa vozila,  odstranimo kos ceste pred in izza vozil. Sedaj bodo prisiljena vekomaj voziti v krogu po izseku ceste. Povzročala bodo same stoške, izgubljala zanesljivost in vrednost. Vse nas ne bo skoraj nič stalo.

ZAUSTAVIMO VOZILA
Preko ceste postavimo železniško progo, priključimo remizo (1). Kupimo najcenejšo lokomotivo, jo zapeljemo na sredo ceste in jo tam zaustavimo. Ob spuščenih cestnih zapornicah se bodo nasprotnikova vozila zaustavljala in tam za vedno obstala.

1 2
Preko ceste postavimo progo. Ustavimo in obrnemo lokomotivo, ko utripajo luči na zapornici.
3 4
Lokomotivo prodamo, luči pa še vedno utripajo. Past je postavljena.

Takšna ovira je seveda kar draga, tudi naša lokomotiva izgublja vrednost. A možno je narediti še en trik. Če je lokomotiva obrnjena s prednjo stranjo na cestni prehod, jo zaustavimo takoj, ko pričnejo utripati luči na zapornici (2). Potem jo s klikom na gumbu vlakovega manipulacijskega okna obrnemo v drugo smer (REVERSE TRAIN). Če zadanemo pravi trenutek, potem luči na prehodu utripajo kar naprej, kljub temu, da smo vlak odpeljali že kilometre vstran ali prodali (3) in porušili remizo (4)

UNIČENJE CESTNIH VOZIL
Če ima nasprotnik takšno cestno povezavo, ki vam odžira prevoz potnikov ali tovora, potem je potrebno uničiti njegova vozila. Sredi cestne povezave izberemo točko. Ob njej izgradimo remizo. Iz remize potegnemo pravokotno eno samo tirnico. Kupimo samo najcenejšo lokomotivo. Počakamo, da mimo pripelje nasprotnikovo vozilo, poženemo lokomotivo in .... booom. Vozilo je uničeno v eksploziji, naši lokomotivi pa nič ne manjka. Nasprotnikova vrednost (RATING) bo na sosednjih postajah padla skoraj na ničlo. Naša vrednost pa bo ostala nespremenjena. To ponavljamo toliko časa, da uničimo vsa nasprotnikova vozila. Po kakšnem mesecu bo AI porušila postaje in cestna povezava bo naša.

 

 

domača stran | za začetnike | nasveti | triki | pregledi | glasba | povezave | brošure 

Strani so avtorsko zaščitene © 2000-2008 Ivanuša Andrej, Maribor. 
Vse morebitne napake na teh straneh in pripombe naslovite na andrej.ivanusa@amis.net
  Stran je bila obnovljena: sreda, 05. december 2007