Domača stran TRANSPORT TYCOON NA DLANI

Neuradna slovenska stran
NASVETI, TRIKI, POVEZAVE

 

SIGNALIZACIJA 


NAČIN SIGNALIZACIJE
Način signalizacije se razlikuje med TT in TTDLX. V slednjem imamo na voljo enosmerne in dvosmerne signale.

S pravilno postavitvijo signalov dosežemo, da vlaki vozijo po naši volji. S postavitvijo enosmernih signalov dosežemo, da služi pri dvotirni progi en tir za vožnjo v eno smer, drugi pa v nasprotno. Poleg tega povečamo prepustnost proge, če na vsakih pet kvadratkov postavimo po en signal. Ob železniških postajah in na delih proge z zelo velikim prometom pa postavimo signale tudi na vsak drugi ali celo na vsak kvadratek.

POSTAVITEV SIGNALOV PRI POSTAJI
Če želimo, da vlaki izberejo dohodni tir sami, pa moramo pred postajo postaviti dvosmerne signale in šele nato enosmerni signal, ki usmeri vlak. Pri postavitvi moramo paziti, da vlak sam sebi ne zapira signalov, saj ga s tem blokiramo in zaustavimo ves promet. Če se to zgodi, potem prisilimo vlak, da zapelje tudi čez rdeči signal s pomočjo gumba na robu skrbniškega okna za posamezen vlak. Paziti moramo le, kam namerava vlak peljati, da se ne zaleti v drug vlak. Vlak se ne more zaleteti v samega sebe. To je eden izmed napak v igri, ki včasih izgleda prav smešno
.

Na sliki je prikazana neumnost pri programiranju igre. Vlak vozi preko samega sebe.
 

NAČIN POSTAVITVE

Z desne strani imamo dostop vlakov na postajo. Ob vhodu so postavljeni dvosmerni signali. Na ta način bo vlak lahko izbiral poljuben tir. Če je na prvem tiru vlak, je signal postavljen na rdeče in bo zapeljal na naslednji tir. V kolikor so zasedeni vsi tiri, potem vlak zapelje v remizo. To je tudi dobro, ker s tem opravi prisilni postanek in kontrolo, vlak se manjkrat pokvari. Na levi strani pa so enosmerni signali, ki vlak usmerijo. Obhodni tir mu omogoča, da se vrne po mimobežnem tiru nazaj v svojo smer. V kolikor pa je prišel z leve strani, pa se bo s pomočjo enosmernih signalov spet pravilno usmeril. Postaja na sliki lahko oskrbuje nemoteno do šest vlakov.

 

 

domača stran | za začetnike | nasveti | triki | pregledi | glasba | povezave | brošure 

Strani so avtorsko zaščitene © 2000-2008 Ivanuša Andrej, Maribor. 
Vse morebitne napake na teh straneh in pripombe naslovite na andrej.ivanusa@amis.net
  Stran je bila obnovljena: sreda, 05. december 2007