SLOVARČEK IZRAZOV | GALERIJA SLIK | POGOSTA VPRAŠANJA

ZASNOVA IGRE

Namen igre je, da izzove ustvarjalnost in poslovno žilico pri igralcih vseh starosti. To je graditeljska igra, simulacija upravljanja z živalskim vrtom. Glavni cilj je, da ustvarimo takšne življenjske pogoje, ki najbolj ustrezajo določeni vrsti živali. Takšna žival se počuti srečno in s tem so zadovoljni tudi obiskovalci zoološkega vrta.

Igro ni težko igrati, še posebej, če ste se kdaj poskusili v igri Rollercoaster Tycoon, saj so zasnova igre, igralni vmesnik in način igranja zelo podobni. Vendar je igra primerna tudi za tiste, ki niste poskusili nobene podobne igre. Določeno težavo predstavlja angleško izrazoslovje za živali, rastlinstvo in okolje. Zato je na teh straneh večji poudarek na pregledu izrazoslovja. Želel sem, da bi lahko vsi od najmlajšega do najstarejšega uživali v res zanimivi igri. Ob igri se naučimo tudi zelo veliko o življenjskem okolju in potrebah določene živali. Če vse naredimo prav, smo ob koncu nagrajeni z nazivom Zoo Tycoon ali po naše "zoološki magnat" in uvrščeni na listo najboljših skrbnikov živali.

IZID IGRE IN DRUGI PODATKI

Jesen 2001
Založnik: Microsoft Corporation
Programer: Blue Fang Games LLC

Tehnične zahteve:

  • PC s procesorjem 233 MHz in več
  • Windows® 95, Windows 98, Windows 2000, Windows Me ali Windows XP
  • DirectX® 8.0aAPI (na cederomu)
  • 32 MB RAM za Windows 95, Windows 98 in Windows Me; 64 MB RAM za Windows 2000; in 128 MB RAM za Windows XP
  • Najmanj 250 MB prostora na trdem disku (priporočeno 600 MB)
  • 4x CD-ROM pogon in več
  • Super VGA video kartica z resolucijo najmanj 800x600
  • 4MB, 16-bitna barvna grafična kartica (priporočeno 16MB)
  • Microsoft Mouse ali združljiva računalniška miška
  • Priporočena zvočna kartica in zvočniki

LASTNOSTI IGRE

Oblikovanje in konstruiranje živalskega vrta pričnemo na praznem travniku. Kot direktor živalskega vrta gradimo in upravljamo zoološki vrt s pomočjo začetnega kapitala. Kupujemo opremo, objekte in stavbe, najamemo osebje ter pridobimo živali in rastlinstvo. Pri tem poskušamo kar najbolj zadostiti potrebam živali kakor tudi obiskovalcev našega parka. Na voljo je preko 40 živali in preko 175 različnih življenjskih okolij ter drug material za gradnjo parka. Kletke je mogoče opremiti z različnimi vrstami tal, grmi, drevesi, vodnimi slapovi, itd. 

Igra ima odličen igralni vmesnik, zato se je hitro privadimo. Ob vsakem koraku so nam na voljo vodiči in opombe. Na voljo je nekaj praznih pokrajin, kjer lahko pričnemo popolnoma od začetka. To je primerno za začetnike. Bolj pogumni pa lahko sprejmejo izziv v enem izmed 13 pripravljenih scenarijev.

Na straneh Microsofta pa je na voljo nekaj dodatnih scenarijev, živali in življenjskih okolij za te živali. Naslov je www.microsoft.com/games/zootycoon.

NEKAJ O PROGRAMERJU IGRE

Blue Fang Games LLC je podjetje, ki se ukvarja s programiranjem računalniških iger. Nahaja se v Bostonu. Podjetje sta ustanovila dva programerja, ki sta bila zaposlena v podjetjih Papyrus Design Group in Sierra Online, Adam Levesque in John Wheeler. Slednji je znan kot glavni razvojni programer za serijo iger Nascar Racing. Podjetje Blue Fang Games LLC sta ustanovila julija 1998 in skrbno izbrala nadarjen programerski tim. Njihova spletna stran je www.bluefanggames.com


GALERIJA SLIK

exibit-arktika.jpg (102534 bytes) exibit-safari.jpg (116661 bytes) exibit-caruselhouse.jpg (112329 bytes)
Ustvarimo lahko kletke s polarnimi živalmi. Morda pa so nam bolj všeč afriške živali. Dodamo lahko posebne zgradbe s katerimi popestrimo park in razširimo ponudbo.
exibit-zookeeper.jpg (101882 bytes) exibit-levipobegli.jpg (119679 bytes) exibit-pingvin.jpg (104337 bytes)
Da se živali dobro počutijo, moramo najeti njihove skrbnike. Ti jih hranijo in zdravijo, ob tem pa nas zasipavajo z nasveti, kaj še moramo postoriti, da bo naš eksponat še boljši in živali še bolj zadovoljne. Paziti moramo kako gradimo, saj lahko levi pobegnejo, če podremo ogrado okrog njihove kletke. Tudi ograja mora biti dovolj čvrsta. Če ni, jo močne živali same podrejo in pobegnejo. Če smo vse prav naredili, so živali zadovoljne in srečne. Prav to prikazuje diagram desno spodaj za izbranega kraljevega pingvina.
Microsoft, Zoo Tycoon, Windows in DirectX so registrirane trgovske oznake Microsoft Corp. v ZDA in/ali v drugih državah. Imena navedenih podjetij in izdelkov so trgovske oznake ustreznih podjetij. Avtorske pravice so zaščitene. Kopiranje brez dovoljenja avtorja v kakršnikoli obliki ni dovoljeno.

domača stran | opis igre | nasveti, triki | kopiranje | novice | povezave | slovar izrazov | galerija slik

webmaster
Vse pravice pridržane! © 2002 Andrej Ivanuša, Maribor

Strani so avtorsko zaščitene © 2002 Andrej Ivanuša, andrej.ivanusa@amis.net.
Strani so pripravljene v resoluciji 800x600 za MS Internet Explorer ali Netscape Navigator.
Ta stran je bila spremenjena: 30.10.2006 .