SKUPINE v katerih sem sodeloval:

 

Trinajsto prase

Skupina je delovala v letih 1987 do 1993. Za naše razmere je bila dokaj uspešna in je pričela z delovanjem tudi kot posledica druženja in stikov z Istranovo in predvsem Dariom Marušičem.

Skupina ni imela nikoli vodje, ustanovili pa smo jo Karlo Ahačič (mali bas, glas, violina), Roman Ravnič (glas, mali bas, violina, bordunske citre) in moja malenkost (glas, violina, mali bas, bordunske citre, diatonična harmonika, piščali, klarineti, drumla). Izdali smo eno demo kaseto in audio kaseto Trinajsto prase (založba Druga godba, 1991), snemali za radio, televizijo, skupaj nastopili okrog 160-krat, gostovali v tujini od Avstrije, Italije, Belgije, Velike Britanije… pa do Argentine… V zadnjem letu (1992-93) je namesto Ahačiča v skupini igral Igor Cvetko. Skupina je prenehala delovati avgusta 1993, vendar se je po 12 letih zbrala v prvotni zasedbi še za dva (tokrat res zadnja) nastopa (Ljubljana – Cankarjev dom, Palermo)...

(Juri po patoce tuli; ljudska, arr. T. Rauch- odlomek; v živo 1990)                                                                                                                                                                                                foto: Milan Mrčun

Marko banda

Prekmurska skupina, ki je obstajala, že preden sem se preselil v Prekmurje in sem se ji začasno in občasno pridružil po snemanju zgoščenke Marko banda No.1 (december 1995), pri kateri sem bil koproducent in igral violo- kontro. Pri skupini sem torej igral violo. Sicer so v skupini takrat igrali še Samo Budna (violina), Slavko Petek (kontrabas), Boštjan Rous (klarinet) in Andi Sobočan (cimbale). Skupina se je začasno razšla, vmes smo nekaj časa nekateri člani skupine igrali v Črnobeli muziki, iz nje pa je, ko se ji je pridružil še violinist Miha Kavaš, nastala nova različica Marko bande, s katero občasno še tudi igram, po navadi violo.

(Gorički čardaš, ljudska, arr. MB; v živo 1998)

Črnobela muzika  (2004-2005)

Na povabilo nekaterih članov Marko bande sem prevzel odgovornost in igral violino (občasno še nekaj drugih glasbil) v skupini Črnobela muzika. Igrali smo pretežno prekmursko glasbo, naše izvedbe pa so bile izrazito godčevske – uživaške. Nato se je ponovno zbrala Marko banda, pa smo nehali igrati. V skupini so poleg mene igrali še :

Slavko Petek (konrabas), Željko Ritlop (klarinet) in Andi Sobočan (cimbale).

Kljub kratkemu delovanju smo zaigrali ob več zanimivih priložnostih, na festivalu Musica Pannoniae, na Češkem...

(Trojka, ljudska, arr. ČBM; v živo 2005) - hvala KD Miško Kranjec iz Velike Polane za posnetek

               

 

 

 

                                                                                                                        foto: Anica (hvala !)

    Vsebina / Contents :

 

domov / home

samohvala

avtorska

ljudska glasbila

samostojni programi

drugo

skupine

English

kontakt / contact

foto / photo

T.Rauch 2017