Domača stran TRANSPORT TYCOON NA DLANI

Neuradna slovenska stran
NASVETI, TRIKI, POVEZAVE

 

RAZVOJ MEST 
zaigrajmo prvo igro | iskanje para | gradnja železnice | nakup vlaka, določitev poti | razvoj mest 


POGOSTO SHRANJUJMO IGRO
Razvoj mest je pomemben zato, ker nam sčasoma prinese vedno več potnikov. Razvoj mest lahko sami spodbujamo in ga obrnemo v svoj prid. Na začetku pogosto shranjujmo igro. Še posebej pred začetkom gradnje nove pomembne povezave. Morda smo se zmotili in bi želeli pri ponovnem igranju nekatere stvari drugače zastaviti. Opazujmo kako se

PRISILIMO MESTO, DA SPREJEMA IZDELKE
Ko nam dobro gre s prvo in drugo progo in vlaka prinašata dobre dobičke, se lotimo razvoja mesta ali dveh. Mesta morajo narasti, da sprejemajo izdelke (goods). To pa želimo doseči čimprej v igri. Dovolj je, da v izbranem mestu postavimo dve avtobusni postaji tako, da se njuni stekališči ne prekrivata. Stekališče je vplivno območje postaje od koder na njo prihajajo potniki. Če je izbira vključena, to področje vidimo kot vijolično mrežo. Potem poženemo en avtobus med njima. Ustvarili smo mestni avtobusni promet. Servisno garažo postavimo vmes med obema postajama. Če imamo dve mesti blizu skupaj, to je do 20 kvadratkov, je možno vzpostaviti tudi medmestni promet. Tudi tu servisno garažo postavimo na sredini.

PAZIMO NA DREVESA
Pri mestu moramo paziti na drevesa. Če podremo preveč dreves znotraj mestnega območja, nas mesto kaznuje. Mesto nas ocenjuje in če posekamo preveč dreves, se mestni ocenjevalni nivo tako zniža, da nam ne dovoli postaviti nobene postaje! Mestno območje preverimo s pomočjo gumba s vprašajem na osnovni opravilni vrstici. Kliknemo na vprašaj in nato na kvadratek. Odpre se obvestilno okno, kjer je zapisano kdo je lastnik kvadratka. Če je lastnik »none«, potem smo izven mestnega območja.

RUŠENJE
Tudi rušenje hiš v mestu ni dobro. Je manj hudo kakor rušenje dreves, vendar se tudi tu ocenjevalni nivoji nižajo. Najenostavneje je porušiti hišo, težje pa pomembno mestno zgradbo (pisarne, trgovine, kino dvorane), še težje stadion, najvišjo vrednost pa ima cerkev. Tako avtobusno postajo postavimo vedno v prazen kvadratek. Kasneje lahko postajo prestavimo! Če mesto samo podre kakšno hišo in na njenem mestu prične graditi novo, je to naša priložnost, da kvadratek izpraznimo. Tu je škoda najmanjša, najmanj nas stane rušenje in tudi ocenjevalni nivo se ne zniža.

PUSTIMO PROSTOR ZA RAST
Železniško postajo in letališče ne gradimo preblizu mestnega središča. Mesto potrebuje prostor za rast. Opazujmo opise, kaj postaja sprejema, ko krožimo z njo nad terenom, da jo postavimo. Odmikajmo jo od središča mesta dokler ne sprejema več potnikov (passengers), potem se vrnemo za en kvadratek in postajo postavimo. Kasneje bomo spoznali še sestavljene postaje in razširjene mega postaje. Te tehnike nam omogočajo, da postaja sprejema potnike iz vsega mesta.

NE OBUPAJTE!
Kljub vsem nasvetom, bo vaša prva igra težavna in komaj boste uspeli zaslužiti dovolj sredstev, da ne bankrotirate. Vsekakor je vedno potrebno nekaj vaje in praksa, da uspete zgraditi lep, eleganten in dobičkonosen transportni imperij. Slej ko prej boste postali dober ali odličen TT inženir.

PREDVSEM PA BREZ PANIKE!
Za začetnike, ki jim angleščina ne predstavlja problema, pa predlagam internetno stran:

http://i-want-a-website.com/about-tt/ 

 

uvod >>>

 

domača stran | za začetnike | nasveti | triki | pregledi | glasba | povezave | brošure 

Strani so avtorsko zaščitene © 2000-2008 Ivanuša Andrej, Maribor. 
Vse morebitne napake na teh straneh in pripombe naslovite na andrej.ivanusa@amis.net
  Stran je bila obnovljena: sreda, 05. december 2007