Domača stran TRANSPORT TYCOON NA DLANI

Neuradna slovenska stran
NASVETI, TRIKI, POVEZAVE

 

GRADNJA ŽELEZNICE 
zaigrajmo prvo igro | iskanje para | gradnja železnice | nakup vlaka, določitev poti | razvoj mest 


GRADNJA POSTAJE
Naslednji korak je klik na gumb ŽELEZNICE, kjer dobimo okno za gradnjo železniške proge. Ob premogovniku bomo postavili postajo široko en tir in dolgo pet kvadratkov. Graditi je možno postajo od velikosti 1x1 do velikosti 4x5 (štirje tiri, pet kvadratkov). En tir zadostuje za prevoz premoga, postaja pa naj bo dolga pet kvadratkov, ker takšna postaja sprejme tudi najdaljši vlak, ki ga bomo kasneje mogoče nakupili. Takšen vlak ima lokomotivo in devet vagonov. Modro polje okrog postaje označuje področje iz katerega se stekajo dobrine na železniško postajo. Industrija mora biti pokrita vsaj s tremi kvadratki modre barve, da bo postaja sprejemala njene izdelke. Ko kliknemo na izbrano lokacijo, se bo izgradila postaja. Na sliki je vidno tudi, da smo morali poravnati zemljišče, da smo lahko postavili postajo. Kako poravnamo zemljišče, je zapisano malce kasneje.

GRADNJA REMIZE
Sedaj potrebujemo še remizo. V remizi bomo kasneje kupili, popravljali in prodajali lokomotive in vagone. Za remizo izberemo kar kvadratek takoj izza postaje kot kaže slika na naslednji strani. Vlaki obračajo le na koncu železniških tirov. Če pa postavimo na koncu remizo, pa bo vlak zapeljal vanjo. Istočasno bo opravil potreben servis in se obrnil. S tem bomo znižali okvare vlakov sredi poti, kar nas kar dosti stane. Za prvi primer to zadostuje. Ko se bomo navadili na igro, pa lahko preberete na straneh s triki še boljše načine postavitve remize.

SPREMINJANJE TERENA
Nato se premaknemo z miško na drugo lokacijo pri toplarni in postavimo postajo in remizo tudi na tej strani. Če pokrajina ne dovoljuje postavitve postaje, potem dvignemo ali spustimo teren, da je gradnja mogoča. Dviganje in spuščanje terena nas prav tako stane. Doline lahko premoščamo z mostovi, hribe pa prevrtamo s tuneli. Paziti moramo le na stroške gradnje. Preverimo jih tako, da pritisnemo tipko CTRL na tipkovnici, ko vlečemo z miško po predvideni trasi. Igra nam v rdečem oknu prikaže predvidene stroške gradnje.

GRADNJA PROGE
Če smo s tem zadovoljni, potem kliknemo na ustrezno ikono za smer tirov in pričnemo gradnjo proge. Postavimo kazalec v pokrajino, pritisnemo mišji gumb in povlečemo v želeni smeri. Ta način je možno uporabiti le pri dveh smereh gradnje, vodoravno in navpično, diagonalno pa moramo polagati tir za vsak kvadratek posebej. Pri gradnji poskušamo peljati progo čim bolj v isti nadmorski višini. Vsak dvig terena povzroči, da lokomotiva počasneje pelje. Veliko sprememb višine pa pripelje tudi do pogostejših okvar lokomotive. Če imamo denar, se odločimo za tunele in mostove. Če pa sredstev nimamo dovolj, pa speljemo progo okrog hriba. Dolžina proge ni bistvena. Seveda pa tudi z ovinki ne smemo pretiravati. Na vstopu v postajo postavimo dvosmerni signal, enako storimo tudi na drugi postaji. Sedaj smo dve točki povezali med seboj. Naslednji korak je nakup vlaka in določitev njegove poti.

 

nakup vlaka, določitev poti >>>

 

domača stran | za začetnike | nasveti | triki | pregledi | glasba | povezave | brošure 

Strani so avtorsko zaščitene © 2000-2008 Ivanuša Andrej, Maribor. 
Vse morebitne napake na teh straneh in pripombe naslovite na andrej.ivanusa@amis.net
  Stran je bila obnovljena: sreda, 05. december 2007